Monday, January 21, 2008

купить книги


книги | игри | филми | за деца |



  books.bg > Научна > Физика
1 2 >>

Дао на физиката
Изследване на паралелите между съвременната физика и източния мистицизъм 
Автор: Фритьоф Капра
Издател: Гуторанов и син
Страници: 340
Мека корица
Читателски рейтинг: (9.2) - 6 гласа

Корична цена: 10.00 лв.
Цена на books.bg: от 9.50 до 8.50 лв. 

Връзките между източния мистицизъм и модерната физика са дотолкова важни, че всяка една съвременна научна теория може да бъде завършена и доказана от гледна точка на древноизточните традиции, убеждава Фритьоф Капра в своята забележителна книга, чиито тиражи по света са милионни. 
Присъдените за 2004 г. Нобелови награди за физика за принос в проучванията на кварките и решителна крачка към теорията, която може да обясни всичко, потвърждават пророчеството на автора.
още... 
Астрономия for Dummies 
Автор: Д-р Стивън П. Маран
Издател: Алекс Софт
Страници: 350
Мека корица
Читателски рейтинг: (10.0) - 1 гласа

Корична цена: 15.00 лв.
Цена на books.bg: от 14.25 до 12.75 лв. 

Чудите ли сте се какво има там горе? Тази книга е за вас!

Знаете ли каква е разликата между червен гигант и бяло джудже? От астероидите до черните дупки този лесен за разбиране пътеводител ви води на голяма обиколка из вселената, показвайки ви как да извлечете максималното от взирането в звездите, посещенията на планетариумите и другите страхотни астрономически дейности. Книгата ви дава информация и за скорошни открития и нови астрономически уеб сайтове.
още... 
Сборник задачи по физика за 9-10 клас 
Автори: доц. Димитър Мърваков, Виктор Иванов
Издател: Просвета
Страници: 256
Мека корица
Читателски рейтинг: (5.7) - 3 гласа

Корична цена: 7.00 лв.
Цена на books.bg: от 6.65 до 5.95 лв. 

Авторите на сборника Димитър Мърваков и Виктор Иванов са добре познати на ученическата и учителската аудитория. Те основните членове на колективите, даващи темите и задачите за различни конкурси, състезания и олимпиади и подготвят нашите участници в международните олимпиади по физика. 
Сборникът е незменимо помагало в часовете по ЗП, ПП и ЗИП и за всички ученици, решили да се представят отлично на конкурси и състезания
още... 
Илюстрован речник по Физика 

Издател: Труд
Страници: 124
Мека корица
Читателски рейтинг: (6.0) - 2 гласа

Корична цена: 11.99 лв.
Цена на books.bg: от 11.39 до 10.19 лв. 

Илюстрованият речник по физика е отличен наръчник за ученици, студенти и преподаватели. Организиран е тематично, а информацията е едновременно лаконична и изчерпателна. Понятията са ясно дефинирани, най-важните термини и постулати са представени на достъпен език, а въвеждането в специфичната материя е направено поетапно - от по-елементарните към по-сложните знания. Речникът предлага удобни вътрешни препратки, подробен азбучен индекс на използваните понятия и многобройни схеми или подходящи илюстрации за онагледяване на всяка статия. Изданието съдържа също речник на непознатите или труднодостъпните думи, таблици с информация за различните величини и мерни единици, за свойствата на елементите, за видовете експерименти и за евентуалните грешки при обработване на резултатите им. Предлаганият материал обхбаща целия курс на обучение по физика у нас, като включва и всички най-модерни тези и постановки от света на естествените науки. Илюстрованият речник по физика е подходящо помагало и при подготовка за кандидатстване във ВУЗ.
още... 
Ооо, физика! Пак ли?! 

Издател: Просвета
Страници: 176
Мека корица

Корична цена: 5.00 лв.
Цена на books.bg: от 4.75 до 4.25 лв. 

В учебниците по физика обикновено чрез явления, закони и отделни примери и задачи обясняваме колко полезна е физиката за нашето всекидневие, как ни помага да разгадаем тайните на заобикалящия ни свят и че ако не беше тази наука, битът ни надали щеше да се различава съществено от бита на, да речем, древните елини. Така е, но покрай цялата „полезност“ ние пропускаме може би най-същественото: физиката е интересна! А именно любопитството е един от основните стимули, довели до най-големите открития в науката. И така, с тази книга искаме да покажем колко интересна е физиката. Предложеното помагало е не само любопитно четиво, но и извор на разнообразни идеи за часовете по ЗИП 5.–8. клас
още... 
Забавни опити по физика 3. Електричество и магнетизъм 
Автор: Драгия Иванов
Издател: Просвета
Страници: 192
Мека корица
Читателски рейтинг: (6.0) - 1 гласа

Корична цена: 6.00 лв.
Цена на books.bg: от 5.70 до 5.10 лв. 

Третата книжка от поредицата "Забавни опити по физика" съдържа около 130 опита, с които децата навлизат в света на електричеството и магнетизма. Експериментите са прости и не изискват специална апаратура. Следвайки инструкциите, учениците: 
• усъвършенстват уменията, придобити при извършването на опитите в предишните книжки; 
• отново демонстрират изумителни трикове; 
• затвърждават името си на добри експериментатори.
още... 
Стивън Хокинг. Живот в науката 
Автори: Джон Грибин, Майкъл Уайт
Издател: Booktrading
Страници: 320
Твърда корица
Читателски рейтинг: (7.4) - 9 гласа

Корична цена: 16.00 лв.
Цена на books.bg: от 15.20 до 13.60 лв. 

21-годишният Стивън Хокинг реагира на тежката присъда на неизлечимото заболяване - само 2-3 години живот... И до днес, безпомощно прикован в инвалиден стол, той все още търси отпечатъците на съзиданието и тълкува вселенските взаимовръзки. Наричат го наследник на Айнщайн, един от най-великите мислители на нашето време, "Господарят на Вселената".
още... 
How to Identify Night Sky 
Автори: Storm Dunlop, Wil Tirion
Издател: HarperCollins Publishers
Страници: 256
Мека корица

Корична цена: 31.95 лв.
Цена на books.bg: от 30.35 до 27.16 лв. 

There are sections on how to observe and understand the objects that comprise the night sky, the moon, the movements of the stars and planets throughout the year and astronomical events and other phenomena, including meteors, comets, aurorae and deep-sky objects.

The constellations are given a comprehensive treatment. For each one there is a chart, a photograph, a description of its features and history, the best dates and times of visibility, and a list of interesting objects.
още... 
Матура за отличен. Физика и астрономия 
Автори: Доц. д-р Димитър Мърваков, гл. ас. д-р Желязка Райкова-Бозова, Ирена Борисова, Илона Мирчева
Издател: Просвета
Страници: 160
Мека корица
Читателски рейтинг: (1.0) - 1 гласа

Корична цена: 9.60 лв.
Цена на books.bg: от 9.12 до 8.16 лв. 

Помагалото съдържа: 
• учебно-изпитната програма за държавен зрелостен изпит по физика и астрономия; 
• задачи по отделните теми от програмата, чрез които се проверяват знанията и уменията; 
• примерни тестове за проверка на степента на подготовка; 
отговори на задачите и тестовете
още... 
Справочник по физика и астрономия 
Автор: Боряна Милкоева
Издател: Вега
Страници: 360
Мека корица
Читателски рейтинг: (2.8) - 5 гласа

Корична цена: 10.00 лв.
Цена на books.bg: от 9.50 до 8.50 лв. 

Основната цел на книгата "Справочник по физика и астрономия" е да представи на учениците от основните и средните училища, на зрелостниците, на кандидат-студентите и на студентите по-пълна информация за физичните и астрофизични понятия, константи, закони, формули, графики, чертежи и таблици.

No comments: